TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Chișinău au fost premiați cîștigătorii festivalului televizat „TEFI-Sodrujestvo” (VIDEO)

La Chișinău au fost premiați cîștigătorii festivalului televizat „TEFI-Sodrujestvo” (VIDEO)

La Chișinău, a avut loc ceremonia de premiere a celei de-a IX-a ediție a festivalului internațional de televiziune „TEFI-Sodrujestvo”.


La ceremonia de închidere a Festivalului „TEFI-Sodrujestvo”, care a avut loc în capitala Moldovei, în perioada 16-18 septembrie, sub egida Președintelui Republicii Moldova, au participat și șeful statului, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon.


Acesta a fost primul eveniment de o asemenea amploare în domeniul mass-media din Republica Moldova la care au participat reprezentanți din 12 țări.


Igor Dodon a remarcat la închiderea forumului că pentru Moldova a fost o mare onoare să organizeze la Chișinău cel de-al nouălea festival internațional de televiziune „TEFI-Sodrujestvo”. Anul trecut doar visam că cea de-a noua ediție a TEFI va avea loc la Chișinău”, a declarat șeful statului.


Igor Dodon a menționat faptul că Moldova are o experiență bună în crearea filmelor artistice și documentare. Sînt cunoscute întregii lumi astfel de nume cum ar fi Emil Loteanu, Mihai Volontir etc. El și-a exprimat speranța că acest Festival va impulsiona dezvoltarea filmului documentar în Moldova


„Pe pămîntul moldovenesc întotdeauna au existat multe talente. Toată lumea îi cunoaște pe Emil Loteanu, Mihail Volontir. Sînt convins că filmul moldovenesc, documentar și artistic, are un viitor. Sper foarte mult că după acest eveniment în Moldova vor începe din nou, ca și pînă acum, să apară filme bune. În ultimii ani, am făcut filme bune, dar eu sper că acest lucru va continua. Am așteptat cu nerăbdare acest eveniment - organizarea la Chișinău a festivalului internațional de televiziune „TEFI-Sodrujestvo”. Sper că ne-am ridicat la un alt nivel. Sper că v-a plăcut și vă mai invităm la noi în vizită ", a spus Igor Dodon.


Președintele Moldovei a transmis sincere mulțumiri organizatorilor evenimentului pentru buna desfășurare și promovarea Moldovei, inclusiv ca destinație turistică. El a încurajat organizarea unor asemenea evenimente care susțin și contribuie la cunoașterea istoriei și culturii bogate a Republicii Moldova.


La rîndul său, organizatoarea festivalului „TEFI-Sodrujestvo”la Chișinău, Elena Levițkaia-Pahomova, a spus că, după cum a menționat președintele, Moldova a ridicat „TEFI-Sodrujestvo” la un alt nivel. „Dar „TEFI-Sodrujestvo”a ridicat Moldova. Pentru noi, acesta este primul eveniment la scară largă de acest gen. Prima experiență. Mi se pare că ne-am descurcat bine”, a spus Elena Levițkaia-Pahomova.


Corneliu Popovici, consilierul președintelui Moldovei în domeniul educației, culturii și cercetării, a menționat că festivalul „TEFI-Sodrujestvo” este destul de important pentru Moldova, deoarece prin intermediul lui vor fi restabilite relațiile dintre cineaștii din Moldova și cei din țările CSI care au fost întrerupte în ultimii ani. În plus, aceasta este o platformă favorabilă pentru promovarea filmelor din Moldova. El a amintit că anul trecut, unul dintre filmele produse sub egida președintelui țării, „Istoria Moldovei”, a fost premiat la festivalul „TEFI-Sodrujestvo”.


În cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a noua ediții a festivalului „TEFI-Sodrujestvo” care s-a desfășurat la Palatul Republicii din Chișinău, a avut loc ceremonia de premiere a creatorilor serialelor recunoscuți ca fiind cele mai bune. Cîștigători au devenit filmele din Rusia, Letonia, Armenia, Kazahstan, Azerbaidjan, Belarus, Uzbekistan, Ucraina și Estonia: serialul „Totul pe nou” (Compania ”Platforma”, Canal TV3 Latvia), serialul ”ȘCOALA AUTO” (RUE ”National Film Studio Belarusfilm" și SINETECHNO LLC. Canalul TV "ONT"), serialul TV "Mai presus de onoare"(Armenia TV), serialul "Al șaselea post" (Societatea pe acțiuni "Khabar Agency", Kazahstan), serialul de televiziune "Nici un pas înapoi" (Canalul TV "Inter”, Ucraina), serialul „Flori uscate” (Televiziunea publică din Azerbaidjan), serialul „Arest la domiciliu” (ComedyClubProduction, Telecanalul TNT-Premier), "Femeie obișnuită" (canalul de televiziune TV3), serialul "Saodat" (GUP "O’zbektelefilm" canal TV "Yoshlar", Uzbekistan), serialul "LASNAGORSK" (KinokubrikProduction, postul de televiziune ETV+, Estonia).


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load