COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6729

La Chișinău au fost comemorate victimele tragediei din Beslan

6 sep. 17:00   Societate
960 1

La Casa Rusă din Chișinău a avut loc "Ora memoriei" dedicată aniversării a 17 ani de la tragicele evenimente din Beslan. Evenimentul a fost pregătit de Comunitatea osetinilor din Republica Moldova în cooperare cu Reprezentanța Rossotrudnichestvo.

"Ține minte și amintește-ți întotdeauna: Beslan este nenorocirea noastră comună" - aceste versuri poetice pot fi numite laitmotivul întregii "Ore a memoriei".

Seara a fost deschisă de președintele Comunității osetine, Svetlana Djioeva, care a menționat că "tragedia din Beslan pentru noi toți este o rană care nu s-a vindecat și trebuie să păstrăm amintirea ei pentru totdeauna".

Șeful reprezentanței, Andrei Muraviov, a vorbit cu durere despre actul terorist din școala nr. 1 din Beslan.

Partea centrală a serii a fost un pod video cu Vladikavkaz, de unde a luat cuvîntul online tînăra fotografă rusă, autoarea a numeroase proiecte sociale, Alisa Gokoeva și una dintre ostaticii tragicului eveniment din 2014, Elena Darcieva. A existat un dialog sincer despre sacralitatea memoriei, despre ceea ce trebuie să facem pentru ca astfel de tragedii să nu se repete nicăieri pe Pămînt. S-au alăturat dialogului Prim-Secretar al Ambasadei Rusiei în Moldova, Dmitri Korshunov, președintele Comunității Ruse din Republica Moldova, Ludmila Lașcenova, președintele Asociației Republicane a Scriitorilor ruși, Olesea Rudeaghina și alți compatrioți.

Trebuie remarcat faptul că în sala de festivități a Casei Ruse, unde a avut loc "Ora comemorării" în ajunul a fost deschisă expoziția lucrărilor lui A. Gokoeva "În numele vieții" - fotografii cu elevii crescuți care au reușit să treacă prin iad și să supraviețuiască, și poeziile scrise de ei peste ani pe tema "De ce trebuie să trăiesc?”. Iar în hol se desfășoară expoziția de fotografii ale unui membru al comunității osetine, Alibek Joblaev, realizate de el la Cimitirul memorial "Orașul îngerilor" din Beslan.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽