Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

La Chișinău are loc Olimpiada Republicană la Educația fizică

25 mai. 16:00   Societate
6842 0

Elevii pasionați de sport și pregătire fizică participă, în perioada 24-26 mai 2024, la Olimpiada Republicană la Educația fizică.

Competiția se desfășoară la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și întrunește 175 de elevi din întreaga țară.

Prezentă la festivitatea de deschidere, Nadejda Velișco, Secretar general în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a îndemnat elevii să contribuie la excelența sportivă și promovarea unui mod sănătos de viață în rîndul semenilor săi, transmite Noi.md.

„Sportul a fost dintotdeauna o parte esențială a unei vieți sănătoase. Acesta ne ajută să ne menținem corpul puternic, activ și în formă. Din fericire, sportul devine tot mai popular în țara noastră, Republica Moldova reușind să se califice la Jocurilor Olimpice de vară, ediția 2024”, a menționat Nadejda Velișco.

Olimpiada Republicană la Educația fizică este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării în colaborare cu membrii Consiliului Olimpic Republican cu suportul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.


Probele de concurs au loc pe parcursul zilelor de vineri, 24 mai și sîmbătă, 25 mai, iar Festivitatea de premiere va fi organizată duminică, 26 mai, ora 12:00, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (sala de festivități a blocului de pe str. Iablocikin, 5).

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?