Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

La Chișinău a început concursul tinerilor jurnaliști

25 ian. 2022,, 08:45   Societate
2410 0

La Casa Rusă din Chișinău a avut loc un master class al jurnaliștilor ruși și moldoveni care creează conținut informativ, istoric și distractiv. Ei și-au împărtășit experiența profesională cu oaspeții și ascultătorii. Acest eveniment a fost precedat de un alt eveniment deosebit - concursul "Harta Patriei", care a început în capitala Moldovei.

La acest concurs au fost invitați să participe elevii și studenții cu vîrste cuprinse între 14 și 25 de ani. Organizatorii concursului au fost Reprezentanța Rossotrudnichestvo în Republica Moldova, ONG-ul "Dialogum" (Moldova), ONG-ul "Inițiative Mass-Media" (Moldova). Partenerii proiectului sînt Agenția Internațională de știri și radio Sputnik, postul de televiziune "NTV Moldova", postul de televiziune "MIR-24", ziarul "Komsomolskaia Pravda în Moldova".

După cum au remarcat organizatorii concursului, cel mai important lucru din orice material jurnalistic este emoția cu care el este realizat. Omul nu-și amintește textele, reportajul video, fluxul, emisiunea radio, prezentarea, dar își amintește emoția. Dar, în orice caz, baza oricărui material jurnalistic sînt faptele.

Organizatorii și-au exprimat încrederea că cunoștințele acumulate în timpul ultimului master-class vor ajuta participanții la concurs să povestească despre locurile lor preferate din Moldova, atracțiile sale, contemporanii și personalitățile istorice, traseele proprii prin țară. Detalii despre "Harta Patriei" pot fi găsite vizitînd pagina oficială a proiectului pe rețelele de socializare.

Totalurile și decorarea cîștigătorilor va avea loc în a doua jumătate a lunii martie 2022. Regulamentul concursului (http://files.rcnk.md/Karta-Rodini.pdf )

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?