COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

La Chișinău a fost sărbătorită pe larg Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității (FOTO)

9 iul. 15:15   Societate
1298 1

Ziua Familiei, Iubirii și Fidelității a fost pe larg sărbătorită la Chișinău. Casa Rusă a organizat în mod tradițional sărbătoarea în parteneriat cu Agenția pentru Relații Interetnice a Republicii Moldova, Biserica Sf.Gheorghe din capitală, Comunitatea Rusă din Republica Moldova și alte organizații.

După ce a acordat compatrioților ruși care locuiesc în Moldova medalii "Pentru dragoste și fidelitate" în Biserica Sfântul Gheorghe, sărbătoarea a continuat după-amiaza în una din zonele de agrement ale capitalei.

În parcul" La Izvor" a fost organizat un "Oraș al familiei". Știind despre sărbătoare din timp, locuitorii Chișinăului au venit aici cu familiile din diferite sectoare ale orașului. Aici a fost pregătit un program cultural și de divertisment divers pentru numeroșii oaspeți, care a fost condus de vestitul prezentator de televiziune din Moldova, Dmitri Spivakov.

Despre originile și tradițiile Zilei Familiei, Iubirii și Fidelității la deschiderea solemnă a sărbătorii a vorbit publicului conducătorul Casei Ruse din Chișinău, Andrey Muraviev, părintele bisericii Sf. Gheorghe, Nicolae Florinschi, directorul Agenției pentru Relații Interetnice din Republica Moldova, Elena Beleacova.

Oaspeții "Orașului familiei" au fost întîmpinați de către soția Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în Republica Moldova, Tatiana Vasnețova, președintele Comunității Ruse din Republica Moldova, Ludmila Lașcionova și vice-primarul de Chișinău, Ilie Ceban.


Tinerii au fost instruiți să trăiască în pace și armonie, să se respecte și să se protejeze reciproc de cuplu Liudmila și Semion Ghinda, căsătoriți de 45 de ani. Ei i-au dat tinerilor căsătoriți Anna și Pavel Jelyapov un cadou simbolic – o farfurie cu imaginea Sfinților Petru și Fevronia de Muromsk, și cei tineri au înmînat soților cu experiență un coș cu diferite ceaiuri pentru o petrecere de ceai în familie, cu copii și nepoți.

Între timp, sărbătoarea a atras tot mai mulți oaspeți noi. Copiii s-au bucurat să întîlnească eroii desenelor lor preferate - Mașa și Ursul, crocodilul Ghena și Ceburașka, Fixiki. Animatorii nu numai că i-au distrat pe tinerii participanți la sărbătoare, dar au arătat și două spectacole frumoase care au atras atenția publicului adult - un spectacol cu bule de săpun și un spectacol chimic. Un mare succes în rîndul copiilor l-a avut aquagrimul. Mamele și tații au privit cu plăcere cum copiii lor se transformă în eroi de poveste și apoi s-au alăturat celor trei ateliere special pregătite pentru ei cu folosirea mușețelului - simbolul principal al sărbătorii.

Dar și părinți și bunicii au avut ocupații. Participînd la concursuri și victorine, ei au avut ocazia să cîștige o carte a autorilor ruși; să facă cunoștință cu o expoziție a meșterilor populari; să asculte cîntece de dragoste clasice din anii precedenți. Un moment plăcut pentru toată lumea au fost suvenirurile oferite de voluntarii Casei Ruse din Chișinău - baloane, turte dulci sub formă de mușețel și înghețată. Sărbătoarea s-a încheiat seara tîrziu cu un concert al colectivului muzical profesionist Nikorason'g.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽