X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 965

La Chișinău a fost premiat un elev – cîștigător al concursului internațional

1 iul. 05:30   Societate
2049

În Casa Rusă din Chișinău, a fost premiat Alexandru Rusu – un elev din Moldova – cîștigător al concursului internațional „Spune lumii despre Patria ta”.

Competiția internațională „Spune lumii despre Patria ta” a fost organizată de Centrul inovator pentru educația copiilor și a tinerilor cu sprijinul Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afacerile familiei, femeilor și copiilor din 2017․ Acesta este un proiect pentru educația patriotică a copiilor și tinerilor și formarea de relații internaționale prietenoase între generațiile mai tinere din diferite țări.

Concursul „Spune lumii despre Patria ta” le oferă participanților săi posibilitatea de a spune întregii țări și lumii întregi despre Patria lor, de a împărtăși de ce sînt mîndri, ce iubesc, ce trăiește și respiră un tînăr rus. Participanții aleg cele mai interesante momente pentru ei din viața țării lor și le spun colegilor din străinătate despre ele sub forma unei prezentări video sau a unei prezentări de desen. La rîndul lor, participanții străini prezintă rușilor țara lor. Toată lumea este binevenită să participe, nu există restricții de vîrstă.

Cele mai bune lucrări de concurs sînt plasate pe resursele de internet ale competiției și sînt folosite pentru a promova regiunile, dezvoltarea turismului intern. Acum va fi plasat un filmuleț despre Republica Moldova.

Președintele Consiliului Coordonator al Compatrioților Ruși, Alexei Petrovici, a spus că onorabilul loc al treilea la categoria „clipuri video” din 1122 de participanți a fost ocupat de reprezentantul Republicii Moldova – Alexandru Rusu, elev al Liceului Teoretic « Mihai Sadoveanu”.

Andrei Muravyov, șeful reprezentanței Rossotrudnichestvo, l-a felicitat pe Alexandru pentru marele succes pe care l-a avut, i-a urat noi victorii și realizări și i-a înmînat o diplomă și cadouri memorabile de la Casa Rusă din Chișinău.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав