COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

La Chișinău a fost lansat un video cu îndemnul de a folosi mijloacele alternative de transport pe distanțe scurte

5 aug. 16:45   Societate
1367 0

O mașină personală ocupă mult spațiu în oraș, deși în medie ea este parcată 95% din timp și transportă doar 1,59 pasageri într-o călătorie. Acest lucru îl face unul dintre cele mai ineficiente mijloace de transport.

În plus, el este foarte scump și poluează mediul, iar din cauza vitezei excesive, este chiar periculos.

Un grup de lucru pentru transportul alternativ, o inițiativă civică care promovează cultura și infrastructura ciclismului, precum și transportul public, a creat un spot video pentru a atrage atenția asupra distribuției spațiului și a dezavantajelor utilizării transportului auto privat pentru călătoriile pe distanțe scurte în oraș.

"Nu încercăm să spunem că transportul alternativ este o soluție pentru toată lumea și în orice moment, dar credem că un procent semnificativ din populația Chișinăului ar putea trece la transportul public și alternativ. Dacă autoritățile vor transforma acest lucru într-o prioritate și vor crea condiții confortabile, nivelul va crește semnificativ în viitorul apropiat".0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽