COVID-19 în MOLDOVA

La Chișinău a fost inaugurat Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică

La Chișinău a fost inaugurat Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică

La Chișinău, în premieră, a fost inaugurat Centrul operativ de coordonare în urgențe de sănătate publică al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP).

Centrul este dotat cu echipamente performante, sisteme audio și video, computere, fapt ce va permite implementarea rapidă și eficientă a măsurilor de răspuns la urgențele de sănătate publică la nivel teritorial și național. Centrul va permite accesul la date în regim real pentru a monitoriza epidemiile și situațiile de risc, a informa deciziile, a evalua riscurile pentru sănătate publică, a iniția măsurile de control și pentru a argumenta intervențiile rapide de răspuns.

Premierul Ion Chicu a declarat că lansarea Centrului a fost condiționată de necesitatea perfecționării sistemului național de răspuns la urgențele de sănătate publică, mai ales acum, cînd sîntem puși în fața pandemiei COVID-19, care a afectat viața economică și socială la nivel mondial și național. Potrivit premierului, acțiunile întreprinse trebuie să fie operative și să genereze un răspuns imediat pentru protecția sănătății populației.


Directorul regional al Biroului regional OMS pentru Europa, Dr Hans H. Kluge, a adăugat că prin inaugurarea acestui centru, Republica Moldova face încă un pas concret în ceea ce privește îmbunătățirea eforturilor de coordonare și răspuns la pandemia COVID-19 atît la nivel național, cît și internațional.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load