Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

La Chișinău a avut loc serata literar-muzicală „Nepotul ține minte”.

26 mai. 21:15   Societate
1682

În Casa Rusă din Chișinău, în cadrul Zilelor literaturii și culturii slave, a avut loc o serată literară și muzicală «Внук помнит» („Nepotul ține minte”). Organizatorul evenimentuluia fost Comunitatea Rusă a Republicii Moldova în parteneriat cu Studioul de Artă „Șapte culori ale fericirii”, relatează Noi.md

Participanții au fost întîmpinați de deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Elena Beleakova și de președintele Comunității Ruse din Moldova Liudmila Lașcionova.

Moderatorul seratei a fost poetul Alexei Kravcenko. Acesta a dat citire unei scrisori de salut din partea Proiectului de creație internațională din Rusia – asociația literară „Trandafirul poeziei” din Sankt Petersburg, după care a recitat o serie de poezii din propria sa creație.

În cadrul evenimentului a avut loc o prezentare în memoria celebrului filolog moldovenesc „Recunoștința noastră și memoria generațiilor: o cronică a drumului pămîntesc al Ionova Irina Alexandrovna, savant rusist de renume mondial”, pregătită de directorul Centrului pentru IT și instruire la distanță a Universității Slave din Republica Moldova Irina Balina. Alisa Tulbu, absolventă a acestei universități și a Universității Prietenia Popoarelor din Rusia, fostă bursieră a Primarului Moscovei, filologul Alisa Tulbu a prezentat memoriile sale „Despre Om și Profesor”.

În cadrul seratei și-au prezentat poeziile poeții moldoveni Maria Kotlearenko, Tatiana Schastlivaya, Danila Tulbu, Marina Podlesnaia, precum și studenții și elevii liceelor din Chișinău “A.P. Cehov” și „N.V. Gogol”. Impresionantă a fost și partea muzicală a programului. Au evoluat cu brio vocalistele Victoria Obrucikova și Valeria Pronina, precum și tînăra violonistă Enna Roitman de la Liceul Muzical “Rahmaninov”, acompaniat de pianista, maestru în artă al Republicii Moldova Svetlana Ionică.


Un supliment artistic al serii au fost picturile șefei Studioului de artă „Șapte culori ale fericirii” Inga Orehova.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав