Cazul Șor stiri: 599

La Chișinău a avut loc premiera piesei lui Ivan Golovin

17 sep. 2022,, 10:00   Societate
1916 0

Casa Rusă din Chișinău a găzduit premiera monospectacolului „Popuri poetic”, avîndu-l ca protagonist pe Ivan Golovin, transmite Noi.md.

Celebrul artist a prezentat publicului chișinăuian un caleidoscop de opere poetice ale poeților ruși din secolele XIX-XX. În prima parte a spectacolului a fost interpretat un fragment din basmul literar Конек-горбунок („Căluțul năzdrăvan”) de Pyotr Ershov, scris în anii 30 ai secolului al XIX-lea. Actorul a vorbit despre istoria creării basmului, foarte apreciată de A.S. Pușkin. Sînt cunoscute cuvintele cu care Alexandr Sergeevich l-a apreciat pe autorul cărții „Căluțului năzdrăvan”: „Acum, pot să mă las de acest tip de creații”. Artistul, cu emotivitatea sa caracteristică, a interpretat această lucrare, mai puțin cunoscută publicului.

În a doua parte a serii, au fost citite cu strălucire poezii ale poeților eminenți ruși: Marina Țvetaeva, Vladimir Mayakovsky, Sasha Chorny, David Samoilov și Boris Zahoder. Acordul final l-au reprezentat versurile lui A.S. Pușkin, recitate la cererea publicului la bis. Numeroși admiratori ai talentului lui Ivan Golovin au avut parte de o adevărată delectare în urma spectacolului, de la măreața limbă rusă care a sunat grozav în interpretarea sa. Publicul i-a mulțumit călduros actorului și și-a exprimat speranța pentru noi întîlniri în ospitaliera Casa Rusă.

Spectacolul oferit de Ivan Golovin a devenit un prolog la desfășurarea celui de-al XXI-lea Festival Interetnic din Republica Moldova și a fost o mărturisire a caracterului actual al cuvintelor rostite de cronicarul moldovean Ion Neculce încă în secolul al XVII-lea: „Limba rusă trăiește în Moldova”.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?