TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Chișinău a avut loc Balul rusesc de Crăciun pentru tineret (FOTO)

La Chișinău a avut loc cel de-al XVIII-lea Bal rusesc de Crăciun, organizat anual de Centrul de Cultură Rusă din Republica Moldova cu sprijinul Ambasadei Rusiei și al Centrului Rus de Știință și Cultură din Republica Moldova (Rossotrudnicestvo), transmite Noi.md.

Potrivit reprezentanței Rossotrudnicestvo în Moldova, timp de 18 ani, balurile rusești în țara noastră au loc sub deviza: „Cu credință în Rusia!”.

La acest festival au participat liceeni din capitala Moldovei și din regiunile republicii. Pe parcursul a patru ore, tinerii dansatori au interpretat 12 dansuri obligatorii. Poloneza solemnă a fost înlocuită cu padegrasul, polca, cadrilul, valsul (vienez, dunărean, chișinăuian, rusesc), tango, contra-dansul (Varu-Varu), menuetul și cotillionul antic... Balul de Crăciun s-a încheiat cu un divertisment al marelui vals rusesc.

La eveniment a participat șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în Moldova, Mihail Davîdov, și angajații misiunii diplomatice ruse, președintele comunității ruse Liudmila Lașenova și președintele Consiliului Coordonator al Conaționalilor Ruși, Alexei Petrovici.

Ei au salutat participanții, menționînd că organizarea Balului de Crăciun a devenit deja o bună tradiție, care demonstrează clar apropierea cultural-istorică și spirituală a popoarelor din Rusia și Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load