COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 001 014   INFECTAȚI 393 423(+2681)   TRATAȚI 367 728      DECESE 10 462(+10)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 482

La ce visează tinerii din Penitenciarul pentru minori din Goian

27 noi. 2021,, 13:13   Societate
1983 0

„O greșeală a făcut ca lumea mea să fie înconjurată de un gard cu sârmă ghimpată... nu credeam să am vreo șansă. Nici n-am apucat să-mi trăiesc viața și deja vedeam cum mi-o pierd” – așa începe documentarul „Educația după gratii”, o producție cinematografică care pune în lumină procesul de instruire a minorilor și tinerilor deținuți în Penitenciarul nr. 10 pentru minori din Goian.

Documentarul „Educația după gratii” accentuează importanța dreptului la educație a minorilor și tinerilor deținuți în Penitenciarul nr. 10 din Goian. Acest proiect de importanță socială vrea să ne transmită un mesaj tare prețios și anume faptul că, indiferent de locul sau circumstanțele în care se află unii oameni, devine esențială capacitatea umană de a-i aborda cu toleranță și paciență, notează Noi.md cu referire la diez.

Directorul fundației Regina Pacis, Ilie Zabica, relatează că aici, la penitenciar, copiii își pot însuși o varietate de meserii care ulterior le pot servi tinerilor o posibilitate de a începe viața de la zero și de a se încadra mai ușor în societate.


Penitenciarul nr. 10 Goian este amplasat în comuna Ciorescu, satul Goian. Este un penitenciar de tip semiînchis unde își execută pedeapsa deținuții minori. Plafonul de detenție a penitenciarului constituie 60 de locuri. Potrivit ombudsman.md, în aprilie 2021, în P10 erau deținuți 30 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani. Trei deținuți se află în regim de detenție deschis.

Filmul documentar „Educația după gratii” a fost produs la inițiativa Fundației Regina Pacis și pune în lumină procesul de instruire a minorilor și tinerilor deținuți în Penitenciarul pentru minori din Goian, activitate realizată în cadrul proiectului „Extinderea cursurilor de pregătire profesională pentru minorii din Goian”, implementat cu suportul financiar al Asociației Renovabis din Germania.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X