X 

La ce etapă se află dosarul în care este vizat fiul lui Serghei Diaconu, șeful de cabinet la Guvern

13 sep. 14:30   Societate
2674 0

După aproape două luni de la anunțul privind producerea unui accident rutier în care a fost implicat fiul șefului cabinetului prim-ministrului Dorin Recean, Serghei Diaconu, în urma căruia a decedat o persoană, dosarul este încă la faza urmării penale, iar acesta nu a fost pus deocamdată sub învinuire, ci a fost recunoscut în calitate de bănuit.

Conform legii, acesta riscă închisoare pînă la 7 ani și anularea dreptului de a conduce.

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au comunicat că tînărului de 19 ani nu i-au fost aplicate măsuri preventive, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

„Momentan, măsuri preventive nu sînt aplicate. Oportunitatea aplicării acestora se va decide de procurorul de caz”, a spus purtătoarea de cuvînt a PG Violina Moraru.

Potrivit PG, cauza penală a fost pornită în baza art. 264 alin.(3) lit b) din Codul penal – „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul unei persoane”, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.


„Pe faptul accidentului rutier produs la data de 16 iulie 2023 pe str. Calea Ieșilor din capitală, a fost pornită o cauză penală, conform elementelor constitutive ale infracțiunii de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul unei persoane” (art. 264 alin.(3) lit b) din Codul penal). Urmărirea penală este în derulare. La caz, a fost audiat bănuitul, au fost identificați și audiați martori, au fost ridicate înregistrări video, s-a dispus efectuarea expertizelor. Organul de urmărire penală efectuează, în continuare, toate acțiunile relevante pentru justa soluționare a cauzei”, a transmis Violina Moraru.

Fiul lui Serghei Diaconu a trecut cu mașina peste un bărbat duminică seara, 16 iulie. Ulterior, bărbatul a decedat. Anunțul a fost făcut atunci de șeful cabinetului premierului pe pagina sa de Facebook. Acesta a afirmat victima era în stare de ebrietate.

0
0
1
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?