Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

La Căpriana, se va desfășura Festivalul etnofolcloric „La poartă la Ștefan Vodă”

12 iul. 21:30   Societate
2107 0

Ștefan cel Mare și Sfînt va fi comemorat în cadrul Festivalului etnofolcloric „La poartă la Ștefan Vodă”. Evenimentul dedicat domnitorului va avea loc pe 15 iulie, în satul Căpriana.

Șeful secției Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului Raional Strășeni, Veaceslav Mereuță, a declarat că este un festival organizat în parteneriat cu protopopiatul de la Strășeni, transmite gazetadechisinau.md.

„Este un festival în cinstea sfîntului Voievod Ștefan cel Mare. Este un festival etnofolcloric. Va începe la ora 17:00, în fața Casei de Cultură a satului Căpriana, cu o paradă a portului popular și cu evoluarea artistică a mai multor instrumentiști. După aceea vom merge la Mănăstirea Căpriana. Se va face un tedeum și se vor depune flori la monumentul lui Ștefan Cel Mare de lîngă mănăstire. Ulterior vor evolua colective artistice din raioanele Strășeni și Ialoveni”, ne-a comunicat Veaceslav Mereuță.

La eveniment va evolua cunoscutul Ansamblu etnofolcloric „Ștefan Vodă”. Am vorbit cu Tudor Ungureanu la Muzeul „Vatra Cobzarului” din orașul Strășeni, oaza de inspirație a artistului. Cel care de zeci de ani, alături de ceilalți membri ai formației, promovează folclorul de pe ambele maluri ale Prutului.


„O să deschidem recitalul nostru artistic cu colinda «La poartă la Ștefan Vodă». Ansamblul etnofolcloric «Ștefan Vodă» s-a format datorită acestui colind”, ne-a comunicat ,,starostele” și cobzarul ansamblului, Tudor Ungureanu.

Artistul a mai adăugat că spectacolul lor de pe 15 iulie face parte din proiectul ,,Ansamblul etnofolcloric «Ștefan Vodă», realizat cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui.

„Spectacolele din cadrul proiectului le ținem de la începutul lunii. Am început de la Putna pe 2 iulie, iar pe 3 iulie am evoluat în comuna Ștefan cel Mare”, a conchis Tudor Ungureanu.

Festivalul etnofolcloric „La poartă la Ștefan Vodă”, organizat de către Consiliul Raional Strășeni în parteneriat cu protopopiatul din raion, este la prima ediție.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав