Cazul Șor stiri: 594

La Bulboaca a avut loc deschiderea oficială a exercițiului ”Scutul de foc-2022”

19 sep. 2022,, 21:45   Societate
3703 0

La Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca (raionul Anenii Noi) a avut loc astăzi ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional „Scutul de foc-2022”, la care participă militari ai Armatei Naționale, reprezentanți ai structurilor de forță din Republica Moldova, militari din România şi SUA.

În debutul evenimentului, colonelul Sergiu Cirimpei, locţiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, a evidențiat importanța exercițiului pentru asigurarea unei pregătiri eficiente a efectivului participant, menționînd că astfel de exerciții sînt un bun prilej pentru militari să se antreneze în comun și să-și perfecționeze capabilitățile operaționale, a relatat Ministerul Apărării, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Conform scenariului, militarii vor executa trageri din diferite tipuri de armament, inclusiv sisteme de artilerie, și vor fi antrenați în misiuni specifice domeniului de activitate.

Antrenamentele au ca obiectiv perfecționarea abilităților subunităţilor participante și creşterea nivelului de interoperabilitate al armatelor ţărilor partenere într-un cadru multinaţional, specific misiunilor de menţinere a păcii.

„Scutul de foc” face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru 2022.


Exercițiul este organizat anual, începînd cu 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?