COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La Bender a fost deschisă expoziția consacrată operațiunilor militare de acum 75 de ani

La Bender a fost deschisă expoziția consacrată operațiunilor militare de acum 75 de ani

Acest proiect expozițional este unul dintre numeroasele proiecte organizate de „Rossotrudnicestvo” în Republica Moldova și are ca scop eliminarea falsificărilor din istorie.

La Bender a fost expusă pentru publicul larg o colecție de materiale consacrate aniversării a 75-a de la încheierea operațiunii Iași – Chișinău. Deschiderea oficială a avut loc în Piața Eliberării, ulterior exponatele fiind depuse în sălile Muzeului ținutului natal din acest oraș.

Expoziția a fost organizată cu ajutorul Muzeului de Stat de istorie a literaturii ruse „V. I. Dali” (Moscova) și cu sprijinul reprezentanței „Rossotrudnicestvo” în Republica Moldova.


„Expoziția reprezintă o parte a complexului de proiecte concepute de „Rossotrudnicestvo” în vederea combaterii falsificării istoriei”, a spus pentru corespondentul Sputnik Moldova coordonatorul proiectelor reprezentanței „Rossotrudnicestvo” în Republica Moldova, Nicolai Juravliov.

Expoziția conține documente fotografice unice, astfel dezvăluind detalii despre operațiunea Iași – Chișinău, care a constituit o cotitură în desfășurarea Marelui Război pentru Apărarea Patriei și a însemnat eliberarea teritoriului actualei Republici Moldova de ocupația fascistă. Au fost expuse hărți cu distribuirea trupelor sovietice, cu linia frontului, ordine publicate în ziarele din acele timpuri, fotografii istorice ale pregătirii și desfășurării operațiunii, imagini și biografii ale mareșalilor care au condus fronturile și operațiunea.

Expoziția va fi deschisă pînă la mijlocul lunii septembrie. Organizatorii presupun că ea va juca un rol educativ important inclusiv pentru tînăra generație. Elevii din Bender vor lua cunoștință de aceste exponate chiar de la începutul anului de învățămînt.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load