La Bălți va fi construit un spital regional

26 sep. 21:50   Societate
1948 0

La Bălți va fi construit un spital regional de nivel terțiar, cu un număr total de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 de paturi în regim ambulatoriu.

Pentru asta va fi nevoie estimativ de o investiție de 108 milioane de euro, transmite moldpres.

Din suma totală, 86 de milioane de euro vor fi împrumutați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB). Guvernul a aprobat astăzi semnarea Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și CEB pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți”.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat la ședința Guvernului că odată cu implementarea proiectului, populația din regiunea de nord a Republicii Moldova și municipiul Bălti va avea acces la servicii medicale de nivel terțiar calitative și sigure, cu echipamente de ultimă generație, și servicii necesare a fi deconcentrate din Chișinău, în domenii precum chirurgie intervențională, cardiologie și neurologie, endoscopie, oncoterapie, diagnostic performant.

Noul spital ar urma să aibă o suprafață de aproximativ 38 mii de metri pătrați.


Proiectul „Construcția Spitalului Regional Bălți” va fi implementat în perioada 2023 - 2028. Împrumutul CEB este acordat pe o perioadă de 20 de ani, cu o perioadă de grație de cinci ani. Acordul-cadru de împrumut va intra în vigoare la data recepționării de către CEB a notificării în scris din partea Republicii Moldova cu privire la finalizarea procedurilor interne.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?