Preşedintele stiri: 3022

La Bălți, se intenționează îmbunătățirea condițiilor deținuților din închisoarea din oraș (VIDEO)

13 oct. 10:05   Societate
1674 0

Nicolae Chirilciuc, un cunoscut om de afaceri și politician din Bălți care intenționează să candideze pentru funcția de primar al capitalei de nord a Republicii Moldova în calitate de candidat independent, a declarat că, dacă va cîștiga alegerile, va rezolva cît mai curînd posibil una din problemele orașului, cu privire la demolarea închisorii din centrul orașului și mutarea acesteia în clădiri noi pentru a îmbunătăți condițiile de detenție ale deținuților din Centrul de detenție preventivă din Bălți, transmite Noi.md.

În adresarea sa video către cetățeni, el a menționat că se construiește un centru de detenție în Bălți, deoarece în centrul orașului există o așa-numită închisoare, dar în realitate este un centru de detenție preventivă, unde deținuții sînt ținuți pînă decizia judecătorească.

"Acolo în celule se află 40 sau chiar mai multe persoane. Dar astăzi nu poți priva oamenii de libertate, din cauza că instanța nu a luat încă o decizie, nu i-a achitat sau condamnat în baza unor anumite articole. Aceasta este o problemă de dreptate. Dar noi trebuie să creăm condiții pentru întreținerea și aflarea lor acolo. Un nou centru de detenție preventivă este în construcție de 20 de ani, dar nicicum nu poate fi finalizat. Nu există nici un drum spre el, precum și spre Casa Veteranilor situată vizavi. Noi, locuitorii, sîntem obligați să ne gîndim la toți cetățenii, să creăm condiții decente pentru ei, astfel încît cei care sînt chiar condamnați pentru anumite infracțiuni să-și ispășească pedeapsa într-o atmosferă civilizată. Fiind primar de Bălți, dacă voi cîștiga alegerile cu sprijinul cetățenilor, voi rezolva cît mai curînd posibil una dintre problemele orașului, și anume demolarea închisorii din centrul orașului și mutarea acesteia în clădiri blocuri noi", a subliniat Nicolae Chirilciuc.1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X