X 
Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

La Bălți, salvatorii și polițiștii au instruit persoanele despre siguranța pe lacuri

4 iul. 13:15   Societate
1579

În ziua de 3 iulie, salvatorii și scafandrii din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, împreună cu polițiștii, au efectuat raiduri pe lacurile orașului Bălți. Persoanele aflate la odihnă în preajma acestor bazine acvatice au primit explicații privind regulile de comportament pe apă. Necesitatea unei astfel de acțiuni a apărut din cauza numărului mare de cazuri de înec în Moldova.

Salvatorii și polițiștii au instruit persoanele cum să se comporte în apă și au înmînat pliante cu instrucțiuni de siguranță.

Alexandru Borovițchi, ofițerul șef al Departamentului de prevenire a incendiilor din cadrul Departamentului de Urgență Bălți, a declarat pentru SP că cazurile de înecare în bazine acvatice au devenit mai frecvente în Republica Moldova, în ultima perioadă. Au fost chiar cazuri în masă – trei persoane s-au înecat în Comrat după ce barca în care se aflau s-a răsturnat.

- Chiar astăzi a fost un caz – un băiat de 13 ani s-a înecat în rîul Prut. Cazuri de genul acesta se întîmplă aproape în fiecare zi.


Potrivit lui Borovițchi, de la începutul anului au fost înregistrate 26 de cazuri de înec, dintre care două la Bălți. Trei din totalul celor înecați sînt copii.

„Astăzi facem un raid. Există două echipe mobile care lucrează pe lacurile orașului. Efectuăm acțiuni de profilaxie, le spunem oamenilor regulile de comportament pe apă.

Inspectorul șef, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți Svetlana Talpă a împărtășit cu „SP” regulile de scăldat în bazine acvatice:

Scăldatul este permis numai în locuri destinate, unde nu există curent puternic, maluri abrupte, vegetație, precum și pietre și ramuri de copaci;

Este necesar să monitorizați în mod constant copiii în și lîngă apă;

Scăldatul este interzis în bazinele acvatice marcate „înotul este interzis”;

Nu intrați în apă noaptea sau după ce ați consumat alcool;

Nu vă scăldați în singurătate sau nu intrați în apă mai adînc de linia brîului dacă nu știți să înotați;

Nu săriți n apă de la o înălțime nesigură;

Nu lăsați lucrurile nesupravegheate în timp ce vă scăldați;

Dacă ați fost martorii unui accident pe apă, sunați la 112.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав