TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Bălți a fost anunțat cod galben de poluare a aerului

Meteorologii anunță că azi și mîine, în municipiulBălți aste înregistrat Cod galben al nivelului poluării aerului privind conţinutul de dioxid de azot.

Conform datelor Agenţiei de Mediu, în mun. Bălţi pe 14 ianuarie s-a atestat un nivel sporit al poluării aerului privind conţinutul de dioxid de azot. Concentraţiile maxime momentane cu dioxid de azot pe 14 ianuarie şi dimineaţa pe 15 ianuarie au depăşit normele sanitare de 1,2-2,4 ori, transmite NOI.md cu referire la diez.md.

Norma medie zilnică sanitară a fost depăşită de 2,3 ori.

Pentru următoarele zile se prevede un nivel sporit al poluării aerului privind conţinutul de dioxid de azot ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

Dioxidul de azot este compusul chimic cu formula NO2. Fiind unul dintre oxizii azotului, NO2 este un intermediar în sinteza industrială a acidului azotic, milioane de tone sînt produse în fiecare an. Acest gaz toxic, roșu-brun are un miros caracteristic ascuțit și este un proeminent poluant al aerului. Dioxidul de azot este o moleculă paramagnetică.


Pentru publicul larg, cele mai proeminente surse de dioxid de azot sînt motoarele cu combustie internă care ard combustibili fosili. În exterior, dioxidul de azot poate fi rezultatul traficului auto.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load