COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

La 75 de ani, este străjerul vaccinurilor anti COVID-19 din țară

29 iul. 09:30   Societate
2068 1

Are 75 de ani, însă nimic nu îl opreşte să muncească în continuare cu aceeaşi dedicaţie ca în prima zi de lucru.

Alexandru Lungu, de profesie medic microbiolog, este şeful Depozitului Naţional de Vaccinuri din Capitală. El e responsabil de recepţionarea, repartizarea, eliberarea şi păstrarea serurilor care ajung în ţară.

"Se începe ziua de lucru cu verificarea temperaturii în fiecare dispozitiv unde să păstrează vaccinurile, în camerele frigorifice, în congelatoare, în frigidere. Cu asta se începe ziua de lucru şi se termină cu aceste operaţii să zicem aşa", a spus Alexandru Lungu.

Are o experienţă de peste 40 de ani în domeniu şi îi place ceea ce face: "Nu este monotonă, pe departe nu este monotonă. Mă simt satisfăcut că fac un lucru care ştiu că trebuie pentru sistemul de ocrotire a sănătăţii, în domeniul vaccinărilor, în domeniul păstrării vaccinurilor".

Bărbatul ne-a povestit cu lacrimi în ochi că pandemia de COVID-19 i-a răpit pe cineva drag: "Am fost bolnav şi eu şi soţia mea. Pe ea am pierdut-o, eu am scăpat ieftin, am avut o formă uşoară şi după cum vedeţi sînt în picioare, dar soţia....".

Alexandru Lungu este convins că doar atunci cînd ne vom imuniza cu toţii vom trece de această perioadă grea.

"Lumea trebuie să înţeleagă că unica ieşire din situaţie şi unica scăpare de nevoia asta este vaccinarea. Plus la toate şi masca de protecţie, regulile care sînt la moment acum pentru populaţie", a punctat Alexandru Lungu.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽