COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Kroll a contribuit la îngheţarea activelor unui miliardar rus născut în Moldova

Kroll a contribuit la îngheţarea activelor unui miliardar rus născut în Moldova

Înalta Curte de Justiţie din Londra a decis îngheţarea unor active în valoare de 572 milioane de dolari aparținînd miliardarului rus Boris Minţ (născut în Republica Moldova) și a celor trei fii ai săi.

La blocarea acestor active a contribuit esenţial şi compania Steptoe & Johnson din SUA prin partenerul său Neil Dooley din Londra, care reprezintă National Bank Trust din Rusia în acest litigiu, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Amintim că Steptoe & Johnson împreună cu cei de la Kroll au efectuat a doua etapă de investigare a furtului miliardului din sistemul bancar moldovenesc.


"Pe 28 iunie, National Bank Trust a intentat un proces în cadrul High Court of Justice din Londra împotriva lui Boris Minţ și a fiilor săi pentru a recupera daune în valoare de peste 700 milioane dolari.

Pe 11 iulie, instanța a acordat băncii o ordonanță de înghețare care le-a interzis inculpaților să administreze activele lor de 572 de milioane de dolari.

Decizia instanței, care are același efect ca și ordinul de înghețare, va continua pînă la judecare, anunţă compania Steptoe, citînd un articol din Financial Times..

Co-reclamantul în acest caz este Otkritie Bank din Rusia (cofondator al căruia a fost Boris Minţ), pentru recuperarea pierderilor de 700 de milioane de dolari de la diverse bănci.

Otkritie a fost cea mai mare bancă privată a Rusiei cu active. În iulie, Banca Centrală a Rusiei a intentat un proces cerînd plata a 1,3 miliarde de dolari, de la foștii proprietari și directori executivi ai lui Otkritie pentru a acoperi pierderile pe care le-a suferit din 2017, cînd a salvat Otkritie de colaps. Banca centrală deține acum 100% din banca salvată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load