COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Krasnoselski i-a cerut lui Kozak un nou lot de vaccinuri Sputnik V

22 sep. 11:30   Societate
1738 21

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a întîlnit cu șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, și i-a cerut un nou lot de vaccinuri anti COVID-19 de tip „Sputnik V”, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Tass.

„În regiunea transnistreană acest ser a obținut încrederea populației. S-a discutat despre posibilitatea de a aduce un nou lot de vaccinuri „Sputnik V”. Au mai fost discutate și subiecte de ordin umanitar, care să vină în susținerea concetățenilor”, se menționează într-un comunicat de presă al oficialului de la Tiraspol, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

De asemenea, s-a scris despre faptul că Vadim Krasnoselski urmează să se întîlnească cu reprezentanții administrației prezidențiale, din Duma de Stat, din Sovietul Federației Ruse și din Ministerul de Interne. Subiectele discutate vor viza și relațiile cu Chișinăul, în cadrul negocierilor în format „5+2”, unde Federația Rusă are calitatea de mediator.

Anterior, Rusia a transmis Republicii Moldova, inclusiv regiunii transnistrene un lot de 170 de mii de doze de Sputnik V. De asemenea, Moldova a primit și alte loturi de vaccinuri prin intermediul platformei Covax, iar o parte din acestea au fost oferite regiunii din stînga Nistrului.

Republica Moldova, avînd o populație de circa 3,4 milioane de persoane, conform datelor oficiale, ar avea nevoie de aproximativ 4,8 milioane de doze de vaccinuri pentru ambele etape, asta ca să fie vaccinată 70% din populație.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽