Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Konchalovsky va începe filmarea unui film în serie despre revoluție în toamnă

24 iul. 10:30   Societate
1787 0

Cunoscutul regizor, scenarist și producător rus Andrei Konchalovsky, care va sărbători 85 de ani pe 20 august, va începe din toamnă filmarea unui serial despre evenimentele ce țin de Revoluția din octombrie.

"Lucrul a început deja. Este lung. Trebuie să găsim actori, acum fac casting pentru oameni pentru a găsi fețele potrivite, personajele potrivite. Prin urmare, se lucrează. Sper să încep filmările pînă la sfîrșitul toamnei”, a spus Konchalovsky într-un interviu pentru TASS.

Anterior, Konchalovsky, într-un mesaj video pe site-ul său, a spus că lucrează la o serie dedicată perioadei din istoria țării care a dus la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie. Regizorul plănuiește să prezinte publicului o galerie de personaje istorice, printre care Vladimir Lenin, Nadezhda Krupskaya, Iosif Stalin, Nicolae al II-lea, Grigory Rasputin. Căutarea oamenilor care au o asemănare portret cu eroii vieții publice a Rusiei din acea perioadă trece prin așa-numitul casting al oamenilor, cînd oricine poate completa un chestionar.

Andrei Konchalovsky are de gînd să lucreze și în teatru. În primăvară, a avut premiera la Teatrul Consiliului Municipal din Moscova - regizorul a pus în scenă „Îmblînzirea scorpiei” după William Shakespeare. „Așa cum am făcut trilogia lui Cehov, aș vrea să pun în scenă și trilogia lui Shakespeare – comedie, tragedie, fantezie. Dar cu siguranță va dura cîțiva ani. Dacă aș avea timp acum doar pentru asta, aș pune imediat la rînd" . Cu toate acestea, din moment ce regizorul va fi în curînd ocupat cu filmarea unui serial, care va dura „cel puțin un an”, lucrările la Macbeth au fost amînate pînă la sfîrșitul anului 2023”, a explicat Konchalovsky.

Andrei Konchalovsky a organizat spectacole la Paris, Milano, New York, a lucrat la Hollywood. El crede că în situația actuală nu este exclusă coproducția cu alte țări.


"Desigur, desigur, este foarte posibil", a spus el ca răspuns la întrebarea relevantă. "Dar, în principiu, acum, în acest moment, nu avem unde ne grăbi. Acum această turmă de figuri corecte din punct de vedere politic trebuie să se mai potolească. Numai atunci se vor face nişte paşi. Trebuie să aşteptăm."
În același timp, a continuat regizorul, încă nu vede în sine o mare dorință de a lucra în Occident. "Pe de altă parte, nu am o dorință specială acum", a spus Konchalovsky. "Iubesc foarte mult Veneția. Dar ea este frumoasă pentru mine chiar și fără Festivalul de la Veneția. Festivalul a fost bun."

Andrei Konchalovsky este deținătorul a doi „Lei de argint” la Festivalul de Film de la Veneția. A fost remarcat pentru filmele „Nopțile albe ale poștașului Alexei Tryapitsyn” și „Paradisul”, regizorul a primit și un premiu special al juriului pentru filmul „Casa de nebuni”. Printre casetele sale din ultimii ani - „Păcatul” și „Dragi tovarăși!”.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав