COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 481

Koncealovski: "Succesul filmului "Романс о влюбленных" s-a datorat muzicii minunate a lui Gradski"

29 noi. 2021,, 22:00   Societate
1446 1

Celebrul regizor, scenarist, producător, persoană publică și politică, președintele Academiei de Film al Nika, Andrei Koncealovski, a recunoscut că filmul "Романс о влюбленных", lansat în 1974, s-a dovedit a fi, probabil, cel mai de succes film din toate pe care le-a filmat în Uniunea Sovietică și el s-a primit atît de tineresc, romantic, neobișnuit pentru țara noastră, realizat în stil de operă rock, datorită muzicii minunate a compozitorului Alexandr Gradski, care a decedat pe 28 noiembrie, transmite Noi.md.

Trebuie remarcat faptul că personajele filmului lui Andrei Koncealovski "Романс о влюбленных" comunică prin poezii albe și cîntece scrise de Alexandr Gradski în vîrstă de 25 de ani.

"Pe Sașa Gradski l-am cunoscut în 1973 în studioul unde el lucra. Am avut dragoste la prima vedere. Am știut imediat că numai el va scrie muzica pentru filmul meu "Романс о влюбленных". Acest lucru nu a fost motivat absolut de nimic, în afară de credințsa în talentul și muzicalitatea sa. Îmi amintesc că chiar am spus atunci: "Gradski la mine nu doar va cînta, ci și va juca rolul principal. Priviți ce ochi albaștri expresivi are tînărul ăsta!”

"Романс о влюбленных" s-a dovedit a fi, probabil, cel mai de succes film din tot ceea ce am filmat în Uniunea Sovietică. Cel puțin, dacă vom evalua din punctul de vedere al răspunsului din partea publicului. A fost urmărit probabil de zeci de milioane de oameni. Am spus de mai multe ori că încă mai primesc scrisori de la cei care au acum 50, 60, 70 de ani. Oamenii scriu: "Îmi amintesc că am vizionat filmul dvs. cînd aveam zece ani". Cineva recunoaște: "L-am văzut de 8 ori cînd aveam cincisprezece ani". Acest film a fost unul tineresc, romantic, neobișnuit pentru țara noastră, realizat în stilul operei rock. Și nu am nici o îndoială că acest film a avut succes datorită muzicii magnifice a lui Sașa Gradski", a scris Andrei Koncealovski pe pagina sa de socializare.1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X