COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Justiția moldovenească a respins cererea de extrădare a lui Ceaus

17 sep. 2021,, 11:17   Societate
2135 7

În momentul de față judecătorul fugar se află în Ucraina, fiind plasat în arest la domiciliu. O instanță din Moldova a respins cererea de extrădare în Ucraina a fostului judecător Nikolai Ceaus. Acest lucru a fost anunțat joi, 16 septembrie, de agenția Interfax-Ucraina cu referire la avocatul judecătorului Alexandr Vișniovîi, relatează Noi.md.

Potrivit avocatului, el încă nu s-a familiarizat cu textul hotărîrii care a fost una „neașteptată atît pentru partea apărării, cît și pentru cea a acuzării”.
„Vom vedea care este motivația atunci cînd vom obține hotărîrea”, a menționat el.

Amintim, în acest moment, Mikola Ceaus se află în Ucraina, fiind plasat în arest la domiciliu, care a fost prelungit pînă la 15 octombrie.
Fostul judecător este suspectat de luarea mitei în valoare de 150 de mii de dolari. Biroul național pentru combaterea corupției din Ucraina investighează dosarul privind extorcarea și luarea de mită mare de către Ceaus din 2016. Banii au fost îngropați în borcane de sticlă în grădină. Oamenii legii au încercat să-l rețină, dar judecătorul a fugit în Moldova.

La începutul lunii aprilie, au apărut informații că Ceaus a fost răpit la Chișinău, iar pe 30 iulie acesta a apărut lîngă satul Mazurovka, regiunea Vinnița și a spus că a fugit de răpitori. După aceea, Ceaus a fost reținut de ofițerii Serviciului de securitate al Ucrainei.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X