TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Judecătorul prins în flagrant cu mită s-a ales cu un nou dosar de trafic de influență

Reținut acum cîteva săptămîni în flagrant cu mită, Judecătorul de la Judecătoria Chișinău, s-a mai ales cu o cauză penală.

Prin ordonanța Procurorului General, pe numele acestuia a fost pornită o nouă cauză penală pentru trafic de influență. Mai exact, potrivit materialelor urmăririi penale, susținînd că are influență asupra procurorilor, magistratul ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Magistratul este cercetat în libertate, după ce atît sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cît și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acestuia în arest.

Reamintim că, magistratul a fost reținut în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lîngă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție pînă la rămînerea definitivă a hotărîrii în cauza penală în care este vizat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load