AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Judecătorul care a anulat decretul Maiei Sandu a comentat acuzațiile care i se aduc

17 ian. 13:01   Societate
3689

Judecătorul care a anulat decretul Maiei Sandu ce-l viza pe președintele Curții de Apel Chișinău a venit cu o reacție, după nota publicată de un șef de la SIS, prin care se cere investigarea magistratului, dub aspectul depășirii atribuțiunilor de serviciu.

„Legalitatea este principiul constituțional de care m-am condus tot timpul, inclusiv atunci cînd am emis acte judecătorești în dosare de rezonanță socială, cum ar fi cauzele „Laundromat”; cauza unui deputat, în care se contestase anularea actelor de identitate emise în lipsa acestuia; dar și altele”, declară magistratul Alexei Paniș, notează unimedia.info.

„În activitatea mea de judecător sînt ținut să respect Legea. Înțeleg că pentru politicieni agenda și promisiunile lor electorale pot părea mai importante. Dar cît timp Legea și Constituția nu prevăd altceva, voi emite hotărîri doar în numele Legii. (...)

Calific nota publicată ieri a ex-consilierului de la Președinție, Eugeniu Rurac, în prezent Șef al unei subdiviziuni SIS, ca o imixtiune și tentativă de intimidare. Înțeleg interesul personal al semnatarului notei în cauză în speța dată, din moment ce în perioada în care făcea parte din echipa de consiliere a Președintelui țării a fost emis decretul anulat la 31.12.2021. În acest sens, intenționez să sesizez Autoritatea Națională de Integritate, în vederea aprecierii situației date prin prisma prevederilor care reglementează conflictul de interese și a declarării veniturilor pentru activitatea prestată de semnatarul notei în perioada emiterii decretului.

Totodată, consider că Nota semnată de Eugeniu Rurac și scurgerea acesteia în presă în aceeași zi în care a fost transmisă către CSM urmărește nu doar intimidarea mea, ci face parte dintr-un șir de atacuri directe, premeditate și concertate asupra independenței justiției. (...)”, declară magistratul Paniș.


SIS a înaintat o cerere către Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală prin care solicită să se verifice acțiunile lui judecătorului Alexei Paniș, după ce acesta a anulat decretul Maiei Sandu prin care l-a demis pe președintele Curții de Aple Chișinău. Paniș este suspectat de „depășirea atribuțiunilor”.

Judecătorul Vladislav Clima a revenit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, după ce instanța de judecată a anulat decretul Maiei Sandu prin care acesta a fost demis.

7

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав