COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Judecătoria Buiucani a refuzat să ofere detalii despre ”dosarul Botnari”

Judecătoria Buiucani a refuzat să ofere detalii despre ”dosarul Botnari”

"Judecătoria din Chișinău nu poate oferi acces la informațiile solicitate" — acesta a fost răspunsul președintelui judecătoriei Radu Țurcanu, la cererea jurnaliștilor de a oferi informații din condamnarea fostului șef al SIS, Vasile Botnari, implicat în dosarul clasat al expulzării profesorilor turci din liceele "Orizont", informează timpul.

Publicația ZdG l-a rugat pe președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, să spună dacă a fost contestată sentința fostului șef al SIS, Vasile Botnari, și cîte ședințe de judecată au avut loc, scrie nokta.md.

Cererea a fost trimisă în judecată în legătură cu faptul că vicepreședintele judecătoriei Buiucani, Dorin Dulghieru a anunțat ZdG pe 9 septembrie, că unele informații din dosar, care nu conțin secrete de stat, pot fi furnizate după prezentarea unei cereri în scris către președintele curții de la Chișinău, acest fapt a fost confirmat și de procurorul Victor Plugaru, care a anunțat că numai persoana care a eliberat documentul clasificat, îl poate desecretiza și transmite informația.


Ieri, Procuratura Generală a Moldovei a publicat un comunicat de presă în care a anunțat că sentința Judecătoriei Chișinău a sectorului Buiucani pe numele lui Vasile Botnari a fost complet secretizată de judecătorul în acest dosar.

Potrivit procuraturii generale, s-a decis efectuarea unei anchete de serviciu, în cadrul căreia vor fi stabilite toate circumstanțele cauzei, cu respectarea principiului libertății procesuale a acuzatorului de stat și a responsabilității față de toate elementele corespunzătoare ale cauzei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load