X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Jocul cu norocul i-ar putea costa mult prea scump

11 apr. 2018,, 13:31   Societate
2694 0

Administratorul unui societăți comerciale și cîțiva complici, care ar fi obținut profit de milioane de lei din jocuri de noroc online, vor compărea pe banca acuzaților, notează Noi.md.

Procurorii au constatat că, în ianuarie 2014, în vederea camuflării acțiunilor ilegale de practicare a jocurilor de noroc (pariuri) prin intermediul sistemelor de comunicaţii electronice, persoana juridică, înregistrată într-o zonă off-shore, a încheiat un contract de prestări servicii cu o societate comercială din Republica Moldova.

În calitate de beneficiar al acestui contract, persoana juridică nerezidentă a RM, în perioada ianuarie 2014 - februarie 2017, organizînd și desfășurînd jocuri de noroc de tip pariuri sportive, practicate în regim on-line pe site-uri create în acest scop, a încasat ilegal mijloace bănești de la cetățenii RM, prin intermediul conturilor deschise în sistemul de plăți electronice, deși aceste activități constituie monopol de stat.

În consecință, făptuitorii au obținut un profit în sumă totală de circa 28 de milioane de lei. Originea ilicită a veniturilor obținute în lei moldovenești era deghizată prin convertirea în euro și dolari SUA, ulterior transferați în instituțiile bancare din Germania și Liechtenstein.

Totodată, în cadrul urmăririi penale, în vederea asigurării recuperării prejudiciului și confiscării bunurilor obținute prin infracțiune, procurorii PCCOCS au pus sub sechestru mijloace financiare în sumă de circa 8 milioane de lei, bunuri imobile și mobile ce aparțin învinuiților, inclusiv 4 autoturisme de lux și cote părți din apartamente și loturi de teren.


Dacă vinovăția inculpaților va fi demonstrată în procesul de judecată, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea pînă la 10 ani și amendă pînă la 16 000 de unități convenționale, iar persoana juridică riscă lichidarea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав