X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Japonia acordă bani pentru echipament de ultrasonografie la Spitalul raional Căușeni

24 dec. 2022,, 12:45   Societate
1446 0

Spitalul raional Căușeni va fi dotat cu echipament pentru ultrasonografie în valoare de peste 40 de mii de dolari. Banii sînt acordați de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, transmite radiochisinau.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a semnat acordul de grant cu Alexandru Cojocaru, directorul Spitalului raional Căușeni „Ana și Alexandru”. „Japonia sprijină Moldova în eforturile sale de a obține stabilitate și prosperitate prin democrație, statul de drept și reziliența față de pericolele externe. De asemenea, susținem pe deplin aspirațiile Moldovei de aderare la Uniunea Europeană. Tocmai de aceea, în urmă cu trei săptămîni, guvernul nostru a propus și parlamentul a aprobat un pachet suplimentar de asistență pentru Moldova în valoare de aproximativ 27 de milioane de dolari”, a comunicat ambasadorul.

Diplomatul japonez a mai spus că este o bucurie pentru el și colegii săi să finalizeze anul 2022 cu un nou proiect. Anul curent a fost marcată cea de-a treizecia aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Japonia și Moldova. Și la fel ca și în trecut, reprezentanții Japoniei vor munci în continuare pentru o bună cu cooperare, împreună cu Ministerul Sănătății.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Pînă în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6,8 milioane de dolari pentru 80 de proiecte de dezvoltare.

Proiectul de la Spitalul Raional Căușeni este al optulea aprobat în anul fiscal japonez 2022, iar suma totală pentru aceste proiecte depășește 490 de mii de dolari.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?