X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Janis Mazeiks îndeamnă tinerii să devină forţe motrice ale schimbării

30 mai. 16:59   Societate
1475

Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, i-a încurajat pe tinerii locuitori ai republicii să devină "forţe motrice ale schimbării, un exemplu şi model al unei vieţi sustenabile".

Potrivit Infotag, diplomatul a spus acest lucru pe reţelele de socializare, cu ocazia intenţiei ţărilor europene de a deveni "neutre climatice" pînă în anul 2050.

"Prin intermediul Pactului Verde European şi a altor iniţiative, Uniunea Europeană a transformat protecţia mediului şi lupta contra schimbărilor climatice în priorităţi strategice.

Astfel, am aliniat aceste eforturi ambiţiei noastre de a deveni neutri din punct de vedere climatic pînă în 2050", a spus el.

De asemenea, Delegaţia UE la Chişinău i-a chemat pe locuitorii republicii să se alăture Săptămînii verzi europene, pentru a "asigura împreună dezvoltarea verde a ţării".


Ea a reamintit că Pactul Verde European prevede o reducere cu 90% a emisiilor de carbon pînă în 2050; un mediu mai sănătos; condiţii de viaţă îmbunătăţite; investiţii în dezvoltare și noi locuri de muncă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав