X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Janis Mazeiks a anunțat dacă UE deține mecanisme de a impune sancțiuni pe numele lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor

31 ian. 15:45   Societate
2135 0

Uniunea Europeană deține anumite mecanisme de sancțiuni la nivel european, dar nu pentru corupție.

Declarația a fost făcută de șeful Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadorul Janis Mazeiks, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale de Stat moldpres.

Oficialul a declarat că, la această etapă, sancțiunile sînt îndreptate împotriva unor țări concrete, este vorba de sancțiuni împotriva oficialilor ruși, companiilor ruse sau sancțiuni pentru încălcarea drepturilor omului.

„Uniunea Europeană activează conform unor reguli un pic diferite față de cele din Statele Unite sau Regatul Unit. În prezent, se poartă o discuție între țările membre dacă ar trebui să existe mecanisme de sancțiuni și pentru corupție. Totuși, această discuție nu s-a finalizat și nu există un mecanism funcțional. În același timp, organele de drept din UE pot avea o cooperare strînsă cu autoritățile, procurorii și serviciile de investigație din R. Moldova pentru că există infracțiuni care vizează statele membre ale UE. Este vorba de mecanisme ce sînt deja în vigoare și vor putea fi dezvoltate în timp”, a spus Janis Mazeiks.

La finele anului trecut, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni inclusiv împotriva fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, și a liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, cercetați pentru acțiuni legate de corupție

5
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий