Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4029

Ivan Diacov, despre cazul Stoianoglo: "Mîine, trei judecători vor susține cel mai important examen"

27 feb. 11:09   Societate
3978 0

Fostul procuror șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a scris un mesaj în rețelele sociale în contextul ședinței de judecată, care urmează să aibă loc pe 28 februarie și după care ar putea fi pronunțată sentința în cazul lui Alexandr Stoianoglo, notează Noi.md.

"Mîine, 28 februarie 2024, trei judecători vor susține cel mai important examen din viața lor. Examen de a fi sau NU a breslei de magistrați europeni în R.Moldova.

Procurorii, care au acceptat comanda politică de a-l executa pe Procurorul General A.Stoianoglo azi sînt blamați de societate, sînt izolați și arătați cu degetul în spațiul public, însăși profesia de procuror a devenit o ocară …

Da, acei procurori au primit funcții înalte,e i își duc viața de “lux” în dezmățuri și acte de corupție, cu mașini scumpe, case de milioane și afaceri ascunse…Cu regret, acei pseudoprocurori uită că tot începutul are și sfîrșit, că pentru faptele comise vine și răsplata!

Sper că cei trei judecători vor pronunța mîine, 28 februarie o sentință legală, de achitare deoarece crima imputată lui A.Stoianoglo este o aberație a procurorilor, este un fals, este o răfuială criminală.


Da, zilele acestea asupra celor trei magistrați se fac presiuni uriașe. De la șantaj și amenințări pînă la propuneri a unor sume uriașe de mită din partea unei grupări de procurori corupți,care în aceste scopuri au creat un “obșceac” de tip mafiot de milioane euro.

Sper că cei trei judecători conștientizează că ei și numai EI sînt responsabili de legalitatea sentinței pe care o vor pronunța pe 28 Februarie că această sentință va fi pasibilă de atac la Curtea de Apel,la CSJ și la CEDO, că responsabilitatea este pe umerii lor, că în caz de pronunțare a unei sentințe ilegale ei vor răspunde în fața legii inevitabil.

Eu cred în maturitatea morală și profesională a magistraților noștri!", se arată în mesajul lui Ivan Diacov.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general, fiind acuzat de îmbogățire ilicită. În data de 5 octombrie 2021, el a fost reținut chiar la sediul Procuraturii Generale. Stoianoglo pledează nevinovat.

Pe 26 septembrie 2023, președinta Maia Sandu a semnat un decret cu privire la eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general.

43
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?