X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Italia: Turiștii care vin în țară nu vor mai sta în carantină

22 feb. 20:15   Societate
1876

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanţă care prevede, „ca începînd cu 1 martie, pentru sosirile din toate ţările non-europene să se aplice aceleaşi reguli deja în vigoare pentru ţările europene, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat o nouă ordonanţă care prevede, „ca începînd cu 1 martie, pentru sosirile din toate ţările non-europene să se aplice aceleaşi reguli deja în vigoare pentru ţările europene. Persoanele care vor să intre pe teritoriul naţional trebuie să întrunească doar una din condițiile certificatului verde: să aibă certificatul de vaccinare, un certificat de recuperare după boală, sau un test negativ”, potrivit Il Corriere della Sera, citat de Rador.

Testul

Testul PCR va fi necesar pentru turiștii nevaccinați și pentru cei care au fost vaccinați cu seruri nerecunoscute încă de EMA, cum ar fi cazul vaccinului Sputnik.

Vacanța de Paști

Este punctul de cotitură pe care lumea turismului îl așteaptă de mai multe zile.

Străinii care doresc să vină în Italia chiar pentru sărbătorile de Paște (17 aprilie) nu vor mai trebui să se confrunte cu regulile complexe impuse de epidemia de Covid. În baza listelor cu ţările de origine, Ministerul Sănătății alege să se concentreze pe starea de vaccinare a celor care trec granițele Italiei.

Mișcarea la care Roberto Speranza a lucrat zile întregi în linie cu ceilalți miniștri ai UE este un „mesaj puternic”.

Măsura a fost luată pentru a încuraja turismul în cadrul procesului de redeschidere anunțat de premierul Mario Draghi: treptat, dar și decisiv, pentru a încuraja revenirea la normalitate și creșterea economică.

Odată cu noua ordonanță semnată de ministrul Speranza, ceea ce contează este statutul de vaccinare al fiecăruia și nu țara de origine și asta pentru că, din cauza variantei Omicron, epidemia este într-o continuă schimbare.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав