COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6881

Italia recunoaște certificatele de vaccinare emise de autoritățile din Moldova

25 sep. 11:15   Societate
3484 1

Pe teritoriul Italiei sînt recunoscute certificatele de vaccinare emise de autoritățile naționale de sănătate străine, inclusiv cele eliberate de Republica Moldova, pentru persoanele vaccinate cu preparate autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

„Valabilitatea certificatelor de vaccinare obținute peste hotare este aceeași ca și a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Potrivit prevederilor legale, la moment, cetățenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sînt înscriși la Serviciul Național de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, daca aceasta a fost efectuată cu vaccinuri autorizate de EMA.

Certificatele respective trebuie să cuprindă următoarele informații: numele de familie, prenumele și data nașterii, date referitoare la vaccin (denumirea/lotul), data administrării vaccinului, date referitoare la autoritatea care a eliberat certificatul (statul/autoritatea sanitară). Se acceptă certificatele eliberate/prezentate pe format de hîrtie sau digital în una din următoarele limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germană”, a menționat Ala Nemerenco într-o postare pe facebook.

Această decizie o puteți găsi în circulara emisă la 23 septembrie curent de către Ministerul Sănătății Italiei prin care se reglementează recunoașterea ciclului de vaccinare pentru prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 efectuat peste hotarele Italiei.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽