Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Istoria unui moldovean, care a învins coronavirusul în Italia

24 mar. 2020,, 12:45   Societate
8460 0

Un cetățean al Moldovei a învins coronavirusul în Italia și și-a spus povestea.

Bărbatul se află în centrul focarului de epidemie, în provincia italiană Lombardia.

Pe 24 februarie a acestui an, el a mers la lucru la una dintre fabricile din orașul italian Brescia, în ciuda oboselii excesive și a stării proaste a sănătății. Dar, pentru a nu pierde locul de muncă și bani, a continuat să lucreze și a doua zi, ca și alți 80 de angajați ai fabricii.

Cînd bărbatul a prezentat primele simptome, în toată Italia erau înregistrate 220 de cazuri de coronavirus și 7 decese de COVID-19 în rîndul persoanelor în vîrstă, scrie zdg.md.

Apoi, bărbatul în vîrstă de 45 de ani a avut febră și slăbiciune, dar medicamentele pentru răceală se părea că nu ajutau. În a treia zi febra a ajuns la 38.7, iar bărbatul a început să tușească. A sunat la doctor, care i-a prescris antibiotice pentru 3 zile și i-a recomandat să stea acasă. Dar situația se agrava, îi era tot mai greu să respire, medicii îl fotboleau de la unul la altul și a decis să cheme o ambulanță care de asemenea l-a îndreptat pe moldovean la medicul de familie.


Pentru a nu agrava situația, omul însuși a mers la spitalul de urgență din localitate, unde a fost diagnosticat cu coronavirus de tip nou.

”Am bătut la ușă, dar nu m-au primit înăuntru. M-au îndreptat spre un cort militar, care era amenajat în curte. Acolo mi-au luat datele, mi-au măsurat temperatura și mi-au dat un pat-pleant pe care să stau. În cort mai erau vreo 20 de persoane cu aceleași simptome. Pe parcursul zilei mi s-a măsurat temperatura de cîteva ori, care rămînea ridicată și abia pe la 4 după masă mi s-a spus că voi fi testat pentru coronavirus. Rezultatele urmau să fie gata abia peste 8 ore. Noaptea numărul pacienților din cort s-a dublat, tineri toți, între 30 și 50 de ani”, a relatat compatriotul nostru.

Deoarece spitalul nu avea suficiente paturi, el a fost informat despre transferul la un alt spital din regiune, la 25 km de orașul Brescia.

"M-am speriat la început, dar la spital am văzut cazuri mult mai grave. Eu puteam să respir fără ajutor auxiliar, iar organismul meu răspundea la tratament. Plămînii îmi erau atacați de virus, dar eu nu sînt fumător, nu am avut alte probleme de sănătate și am început să simt efectul tratamentului destul de repede", a continuat omul.

După zece zile de spitalizare, pe 16 martie bărbatul a revenit acasă, cu condiția obligatory ca să stea în carantină pînă pe 16 aprilie.

De asemenea, în carantină se află și soția sa, cu care nu intră în contact, comunică prin telefon, chiar dacă se află în camere alăturate - femeia nu prezintă deocamdată simptome de coronavirus.

Fiul lor le aduce produse alimentare pe care le lasă pe ușă fără să-și vadă părinții.

"Sîntem izolați destul de mult timp și vom fi atît cît va fi nevoie. Eu așa și nu am înțeles cum acest virus se răspîndește și cum persoanele reacționează diferit atunci când sînt infectate, dar știu că acum trebuie să ținem cont de ceea ce ne recomandă autoritățile și ne sfătuie medicii. Pentru mine pericolul e în urmă, dar stau în casă pentru a-i proteja pe alții. Și rog pe toată lumea, să facă la fel, să avem grijă unii de alții”, a îndemnat concetățeanul nostru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?