COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Istoria unui cîine vagabond din Georgia care ajută copiii să traverseze strada

14 aug. 15:30   Societate
1979 0

În 2020, pe rețelele de socializare a căpătat popularitate un videoclip în care în Georgia un cîine fără adăpost latră la mașinile care nu lasă copiii să treacă strada pe la trecerea de pietoni. Se întîmplă în Batumi, nu departe de un parc, unde există într-adevăr mulți copii. Jurnaliștii au găsit deja cîinele și au făcut un reportaj despre el.

Cîinii vagabonzi din Batumi sînt într-adevăr o istoria aparte. Chiar și oamenii furioși, obosiți de viață, din capitala Adjara renaște, găsesc noi sensuri ale vieții, iar cîinii de aici trăiesc destul de confortabil. Climă caldă, mulți turiști, georgieni ospitalieri care nu vor trece pe lîngă un cîine flămînd fără să îi dea ceva gustos... În Batumi veți întîlni foarte rar un cîine vagabond epuizat.

Bolnavi - da, cîinii se îmbolnăvesc într-adevărat pe stradă, dar nu am văzut niciodată slabi pînă la oase. Odată am fiert o găină și am hotărît să hrănesc cîinii nefericiți de pe stradă – ei leneș s-au întors cu spatele la mîncarea oferită și numai un singur cîine s-a năpustit cu lăcomie asupra mîncării.

Trecerile de pietoni din Georgia sunt o poveste separată, aș spune chiar, principala durere a Georgiei. Localnicii s-au obișnuit cu asta, dar turiștii trebuie să se adapteze. Mașinile trec peste trecerile verzi pentru pietoni -acest lucru este normal și permis de legea locală pentru a reduce numărul de ambuteiaje.


Deci, aceste două istorii s-au unit în videoclipul care a explodat rețeaua.

Cîinele, care are mai multe porecle, fiecare locuitor al străzii în care el trăiește îl numește în felul său, păzește trecerea de cîțiva ani. El iubește foarte mult copiii și, de îndată ce îi vede la trecere, se năpustește la mașini și le oprește lătrînd. E surprinzător, dar este adevărat.
După ce cîinele a devenit vestit pe Internet, localnicii i-au instalat o căsuță nouă cu semnătura "Ales al poporului". Chiar și canalul american ABC de TV a venit să filmeze un reportaj despre el.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X