TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Își duc viața în frig și mizerie. Cîțiva copii, găsiți într-o clădire părăsită (VIDEO)

Își duc viața în frig și mizerie. Cîțiva copii, găsiți într-o clădire părăsită (VIDEO)

Serviciul Situații Excepționale a fost alertat în această dimineață după ce șase copii ai străzii au fost lăsați să înghețe de frig într-o clădire nefinisată din sectorul Centru al capitalei, notează Noi.md.

Copii rămași fără îngrijire părintească spun că au fost nevoiți să se adăpostească în ruinele unei clădiri de pe strada Lev Tolstoi, neavînd un loc stabil de trai. Cel care a alertat salvatorii în acest caz a fost președintele Asociației „S.O.S. Minor”, Eugen Balțat.


El afirmă că a bătut alarma în repetate rînduri la Primărie asupra problemei copiilor străzii, însă autoritățile municipale așa și nu au găsit o soluție.

„Serviciile municipale pentru drepturile copiilor cunosc că aici se află acești copii, dar nu atrag atenția asupra acestei probleme. Cred că trebuie să fie creat Departamentul asistență stradală cît mai curînd. Eu nu știu unde se uită autoritățile responsabile de protecția drepturilor copiilor, dar problema există de mai mulți ani. Noi ne ocupăm deja de doi ani. Anul trecut, de asemenea, am găsit o familie întreagă într-o clădire abandonată și i-am ajutat. Acum viața lor s-a îmbunătățit, au un acoperiș deasupra capului, iar membrii familiei se ocupă cu vînzarea de flori”, a spus Eugen Balțat.

Copiii găsiți astăzi au fost duși la Spitalul clinic municipal de copii "Valentin Ignatenco" pentru a li se acorda asistența medicală necesară, iar ulterior vor fi adăpostiți într-un centru de plasament din capitală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load