TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Irina Vlah a promis asistență materială părinților copiilor care au suferit în accident

Irina Vlah a promis asistență materială părinților copiilor care au suferit în accident

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah a vizitat copiii răniți într-un accident rezonant în satul Dezghinja. Ea le-a adus dulciuri și jucării și, de asemenea, le-a promis părinților asistență materială.


Starea copiilor răniți într-un accident de circulație în satul Dezghinja se îmbunătățește. Medicii au efectuat examinarea necesară și au prescris copiilor tratamentul potrivit.


În prezent, patru copii răniți în accident sînt internaţi în spitalul raional Comrat. Al cincilea băiat a încetat din viaţă. În urma rănilor, Artiom din Dezghinja, în vîrstă de opt ani, a murit.


În timpul vizitei sale la spital, Irina Vlah, a fost informată de șeful secției de pediatrie despre starea copiilor.


„Copiii au primit examenul necesar. Deteriorări ale țesutului osos nu au fost înregistrate. Starea lor se ameliorează”, a spus medicul-şef Evgenia Bratunova.


Una din victimele accidentului, Jenea Arnaut, se află la spital cu fratele său Vanea. Pe 2 august, se jucau împreună cu prietenii pe marginea drumului. La un moment dat, o mașină i-a spulberat pe copii, șoferul acesteia depășind viteza și fiind în stare de ebrietate.


Mama copiilor răniți spune că a sărit pe șosea și a văzut copii întinși pe marginea drumului în praf. Ea cere organelor de drept să se ocupe de cele întîmplate și ca persoana vinovată să primească pedeapsa meritată.


Irina Vlah le-a promis părinților copiilor să le ofere asistență materială.


„Toată Găgăuzia vă exprimă empatie. Aceasta este durerea noastră comună. Este o tragedie, care a răpit viaţa unui băiat. Din partea mea, va exista tot sprijinul necesar. Pînă la sfîrșitul acestei săptămîni vom lua o decizie și vom oferi asistență financiară ”, a spus Irina Vlah.


Alți doi copii răniți se află în spitalul Comrat. Unul dintre ei a fost operat la mînă.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load