COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7912
Criza energetică stiri: 529

Ion Tighineanu – omul care vede un întreg univers în particule invizibile (VIDEO)

14 oct. 2018,, 10:00   Societate
7080 0

Ion Tighineanu este profesor universitar, prim-vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei și fondator al școlii științifice în domeniul nanotehnologiilor nelitografice.

A publicat peste 600 de articole în reviste din țară și străinătate, 5 monografii editate în limba engleză, deține zeci de brevete de invenție, a prezentat peste 100 de referate invitate la centre de cercetare și universități în SUA, Canada, Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția, Olanda, Belgia, Danemarca, Suedia, Spania, Japonia, Coreea etc. A fost distins cu „Ordinul de Onoare” de către președintele Republicii Moldova (2015), medalia de aur „Inventator Remarcabil” a Organizației Mondiale de Proprietate Intelectuală (2011), este Cavaler al Ordinului Regatului Belgiei „Merite de l’Invention”, a cîștigat 17 medalii de aur și argint la expoziții internaționale de inventică.

El este unul din cei mai mari promotori ai imagini Republicii Moldova peste hotarele țării și un om de știință cu renume internațional.

Alături cu alți tineri din țara noastră acesta a reușit să revoluționeze lumea științei prin elaborările sale în domeniul nanotehnologiei. Acesta a oferit un interviu inedit în cadrul rubricii ”Moldovenii care scriu istoria”.

În cadrul interviului acesta a dezvăluit cum un simplu băiat din nordul țării poate deveni în timp unul din cei mai apreciați savanți din Moldova și din lume.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X