X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Ion Munteanu, numit Procuror General. Ce mesaj i-a transmis Maia Sandu

1 iun. 09:36   Societate
3306 0

La sediul Procuraturii Generale, a avut loc ceremonia solemnă de numire în funcția de Procuror General a lui Ion Munteanu, care anterior a fost șeful interimar al instituției, notează Noi.md.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența președintei Maia Sandu, care i-a dresat felicitări.

Șefa statului a menționat că în prezent în justiție se face mai puțin, dar se vorbește mai mult. "Aveți o misiune complicată. A venit timpul să se facă mai multe în justiție, mai repede, mai ferm. Așteptăm să avem rezultate, o așteaptă și toți cetățenii. Cei care au comis acte de corupție, care au încălcat legea trebuie să fie sancționați. În justiție și în Procuratură, trebuie să avem oameni onești, care lucrează pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei", a spus președinta.

Urări au venit și din partea lui Dumitru Obadă, președintele Consiliului Superior al Procurorilor. "Țin să asigur Procurorul General că atît CSP, cît și întregul corp de procurori sînt alături de dumneavoastră. Rămînem ancorați valorilor statului de drept".

Ion Munteanu a spus că apreciază cuvintele rostite în adresa persoanei sale, pe care le califică ca un aport de încredere, și se angajează să-și îndeplinească la maxim obligațiunile de serviciu.


"Sînt conștient de responsabilitățile care îmi revin, dar și de provocările pe care le avem. Vin cu un mesaj către procurori: să ne consolidăm, să fim conștienți de situația, în care ne aflăm și să livrăm rezultate la maxim".

Amintim că Ion Munteanu a acumulat cel mai mare punctaj, de 9,21, în cadrul interviurilor organizate de Consiliul Superior al Procurorilor.

3
0
0
1
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав