COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ion Chicu: „Trebuie să susținem judecătorii tineri, care sînt oameni onești și vor să lucreze pentru țară”

Ion Chicu: „Trebuie să susținem judecătorii tineri, care sînt oameni onești și vor să lucreze pentru țară”

Toată societatea este conștientă că sectorul justiției este cel mai corupt sector, dar ar fi o mare eroare să se afirme că în sector sînt toți oamenii corupți.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în debutul ședinței săptămînale a Guvernului.

”Majoritatea judecătorilor, mai ales cei tineri, sînt oameni onești care vor să lucreze pentru țară, vor să curețe sistemul de elemente corupte. Avem semnale din partea judecătorilor respectivi că susțin și ne îndeamnă să continuăm această activitate”, a spus Chicu.

Premierul a reiterat că Guvernul contează foarte mult pe sprijinul acestor judecători în procesul de reformare a sectorului judecătoresc, transmite NOI.md cu referire la ntv.md.

Chicu a dat indicații Ministerului Justiției să colaboreze cu Institutul Național al Justiției pentru promovarea mai multor tineri în rîndul judecătorilor.
”Trebuie să aducem în sector mai mulți tineri, persoane integre, care vor schimba starea de lucruri în sector și percepția societății față de justiție”, a declarat șeful Guvernului.

Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, a anunțat, în ședința Guvernului, că a semnat ordinul cu privire la blocarea alocațiilor pentru finanțarea sectorului judecătoresc prevăzute în legea bugetului de stat în sumă de 70 de milioane de lei. Această sumă va fi achitată în dosarul „Gemeni”, după ce Republica Moldova a fost obligată de CEDO să întoarcă suma celor păgubiți.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load