COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Învățătorii, obligați să se vaccineze? Explicația autorităților

10 aug. 20:50   Societate
2118 0

Ministerul Sănătății nu a confirmat informațiile precum că pentru a începe anul școlar este nevoie ca un număr anumit de lucrători ai instituțiilor de învățămînt să se vaccineze împotriva virusului Covid-19. „Vaccinarea anti-Covid-19 la momentul dat nu este obligatorie, este voluntară, dar trebuie să dăm dovadă de responsabilitate”, a menționat coordonatoarea campaniei de vaccinare, Ninel Revenco.

„La momentul dat, nu se condiționează deschiderea școlilor în funcție de numărul lucrătorilor imunizați, dar apelăm la responsabilitatea directorilor din sistemul educațional, pedagogilor și altor lucrători, din simple două motive: în primul rînd se vor proteja pe ei înșiși și cel de-al doilea motiv este protejarea copiilor”, a precizat Ninel Revenco.

Coordonatoarea campaniei de vaccinare, întrebată dacă este adevărată că părinții vor fi nevoiți să prezinte certificatul de vaccinare la intrarea în școală, a răspuns că nu cunoaște astfel de informații. „Nu știu de unde au apărut ele, nu le pot comenta”, a spus Revenco.

De la 1 septembrie, în instituțiile de învățămînt se vor aplica aceleași modele de prezență ca și anul trecut, unul dintre cele 7 modele, la alegerea fondatorului instituției, în dependență de situația epidemiologică, dar și de gradul de vaccinare al profesorilor. Despre aceasta a anunțat Viorica Negrei, șefa adjunctă a Direcţiei Generală Educaţie, Tineret şi Sport.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X