COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Toți profesorii de la Liceului „Prometeu-Prim” au demisionat (VIDEO)

Toți profesorii de la Liceului „Prometeu-Prim” au demisionat (VIDEO)

Revoltați de situația creată în ajun de un nou an de învățămînt, administrația Liceului „Prometeu-Prim”, în frunte cu fostul director Aurelian Silvestru, a ieșit în fața părinților și a presei pentru a oferi explicații la tot ceea ce se întîmplă în interiorul instituției în ultimile săptămîni, după ce Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director de către alți doi fondatori ai instituției, Stepan Cioclea și Nicu Roman, în urma unui conflict de interese, după cum afirmă ultimul.

„În vara aceasta s-au întîmplat niște lucruri iresponsabile din partea a doi dintre asociații liceului”, a declarat Aureliu Silvestru.

Potrivit declarațiilor lui Silvestru, întregul colectiv de profesori din cadrul Liceului „Prometeu-Prim” și-a dat demisia. Astfel, aceștia vor putea fi angajați în cadrul noii instituții de învățămînt „Prometeu-Protalent”, care va fi inaugurat pe 2 septembrie curent.


Activitatea instituției va continua „cu aceiași profesori și aceiași elevi” pe strada Nicolae Iorga 2.

„Această nouă instituție de învățămînt își va continua activitatea cu aceiași copiii, aceleași cadre dicactice, doar că fără cei doi asociați, care încearcă să ne pună bețe în roate”, a mai adăugat Aureliu Silvestru.

La sfîrșitul întîlnirii, administrația liceului și părinții, printr-o rezoluție, au votat pentru rezilierea contractului semnat cu „Prometeu-Prim” și au semnat unul nou cu liceul „Prometeu-Protalent”, care își va începe activitatea din data de 2 septembrie.

UNIMEDIA amimtește că după mai multe săptămîni de scandal în jurul Liceului „Prometeu-Prim” din Chișinău, în care la data de 3 iulie, după 28 de ani de activitate, Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director de către alți doi fondatori ai instituției, Stepan Cioclea și Nicu Roman, în urma unui conflict de interese, după cum afirmă ultimul, astăzi, 19 august, liceul vine cu un comunicat de presă prin care menționează că alegerea directorului instituției este o acțiune legală, iar acțiunile fondatorilor sînt în conformitate cu actele normative și reglatorii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load