COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Într-un sat din raionul Fălești se construiește o clădire modernă

În satul Răuțel, raionul Fălești, se construiește o clădire modernă a Primăriei, care deja a reușit să devină cartea de vizită a localității. Mai mult decît atît, aici va fi amplasată și o nouă casă de cultură.

Locuitorii din Răuțel susțin în unanimitate că noua clădire a devenit o bijuterie a satului lor, relatează nordnews.md

"Este o clădire foarte frumoasă. Mergem pe calea cea dreaptă, satul a devenit acum mai frumos".

"Primarul este bun, se străduie pentru săteni. Clădirea primăriei este frumoasă".

"Sîntem foarte mulțumiți de tot ceea ce se face pentru sat, pentru locuitori".


Primarul satului, Tudor Istrati, a spus că fosta clădire a administrației rurale se afla într-o stare deplorabilă. Împreună cu locuitorii satului, ei au decis să facă alegerea în favoarea stilului european modern.

"În 2019 am adus în prim plan reparația Primăriei. Să fiu sincer, înainte îmi era foarte rușine cînd cineva întreba unde se află Primăria. Acum, cînd cineva întreabă, oamenii răspund cu mîndrie: "Căutați cea mai frumoasă clădire din centru", a spus Tudor Istrati.

Potrivit lui Tudor Istrati, autoritățile raionale din Fălești refuză să investească în satul Răuțel, de aceea toate cheltuielile pentru reparația Primăriei le suportă bugetul local. Această situație s-a produs după ce locuitorii au cerut să intre în componența municipiului Bălți.

"În satul Răuțel nu s-a construit absolut nimic, de aceea ne dorim foarte mult să ne unim cu Bălți. Nu doar eu, dar și toți sătenii vor să se unească cu orașul. Eu am pregătit deja toate documentele, dar la ședința Consiliului de la Fălești am fost refuzați. Este clar că pentru raion este dureros să piardă o astfel de primărie", a adăugat Tudor Istrati.

Prin reparația Primăriei s-a rezolvat și o altă problemă – lipsa unei Case de Cultură. Potrivit unui funcționar local ales, construcția unei clădiri separate, precum și întreținerea acesteia vor costa prea mult.

"Nu avem o Casă de Cultură, construcția sa necesită mijloace financiare mari. Am ajuns la concluzia că ar fi bine să construim o sală mare de festivități la etajul doi al clădirii primăriei", a spus oficialul.

Lucrările de reconstrucție și reparație a clădirii primăriei vor fi finalizate în martie 2021. Costul lucrărilor este de 3 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load