COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Într-o familie din satul Sărata Galbenă s-a născut al 11-lea copil

Într-o familie din satul Sărata Galbenă s-a născut al 11-lea copil

Cea mai mare bogăție din lume sînt copiii. De această părere sînt doi soți din satul Sărata Galbenă, raionul Hîncești, care au împreună deja 11 copii, ultimul fiind adus pe lume chiar în această săptămînă. Ieri, proaspăta mamă și bebelușul său au fost externați, iar acasă au fost așteptați cu nerăbdare de ceilalți membri ai familiei.

Zinaida Lungu la ai săi 35 de ani se poate lăuda cu cei 11 urmași. Ea este mamă a patru fete și șapte băieți, ultimul băiat fiind născut marți. Timoti a apărut pe lume la Institutul Mamei și Copilului, fiind perfect sănătos, cu o greutate de trei kilograme și 700 de grame. Femeia spune că niciodată nu s-a gîndit că va avea o familie atît de numeroasă.

”Niciodată n-am plănuit ca să fie, că iată acum am să fac atîția și gata. N-am plănuit niciodată. Ca oaspete îl aștepți pe neprins de veste și trebuie să-l primești cu dragoste”, a declarat Zinaida Lungu, mama a 11 copii.

Femeia spune că este greu să fii mamă cu mulți copii, dar se descurcă, deoarece este mereu ajutată de cei mai mari.

”Cel mai mare îl ajută pe tata la lucru, al doilea tot, că are 14 ani. Fata ne ajută la treburile din casă, acum a rămas cu cei mai mititei. Știți cum, cînd sînt mulți copii mereu este mult și de spălat și vesele, și rufe„, a declarat Zinaida Lungu, mama a 11 copii.

Nicolae Lungu este cel mai mare dintre copii și cel care rămîne a fi capul familiei, atunci cînd tatăl este plecat în străinătate pentru a face un ban. La ai săi 18 ani, el reușește să-i fie exemplu pentru fiecare dintre frați și surori. Băiatul se bucură ori de cîte ori familia devine mai mare și spune că nu va înceta să-i ajute cu ce poate.

”Trebuie să ai grijă de toți, să te uiți după dînșii, cînd părinții nu-s acasă. Trebuie eu să fiu exemplul lor. Dacă eu n-am să fiu exemplu bun, ei or să se uite după alte exemple și așa nu-i bine”, a declarat Nicolae Lungu, fiu.

Toți cei 11 copii au fost concepuți și născuți pe cale naturală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load