X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Întîlnire cu scriitorul Nicolae Rusu, în incinta unei biblioteci din capitală

26 noi. 2023,, 11:45   Societate
2932 0

Pe 23 noiembrie, la Biblioteca „Liviu Rebreanu” a avut loc întîlnirea cu scriitorul Nicolae Rusu.

A fost cel de-al zecelea eveniment din cadrul proiectului cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru Scriitori” (ediția a II-a), organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și susținut de Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a Consiliului municipal Chișinău, transmite Noi.md.

În cadrul evenimentului cu genericul „Destinul omului e caracterul său”, au participat elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic „G. Călinescu” din Chișinău.

Scriitorul Nicolae Rusu a citit parabola intitulată „Cuvîntul” și a povestit tinerilor despre geneza imaginilor și personajelor din cărțile sale, despre ecourile primite de-a lungul anilor din partea cititorilor.


La rîndul lor, elevii au venit cu cîteva impresii după lectura romanului „Lia”, adresînd scriitorului întrebări despre această carte și despre noile sale apariții editoriale.

La finalul întîlnirii, cu un comentariu la romanele lui Nicolae Rusu și cu un îndemn la lectură adresat adolescenților a venit bibliotecara Diana Drozdovschi.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?