AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 889
Criza energetică stiri: 713

Înțelegeri de cartel pe piața produselor de uz fitosanitar din Moldova

25 ian. 10:45   Societate
2574 0

Consiliul Concurenței, ca urmare a inițierii din oficiu a investigației privind comercializarea produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților, a constatat participarea în perioada anilor 2015-2020 a mai multor întreprinderi la acorduri anticoncurențiale.

Este vorba despre companiile: CÎ „Agrostoc”, SRL „Diazchim”, SRL „Bioprotect”, SA „Fertilitatea-Chișinău”, SRL „Agrimatco-Service”, CP „CVA-Virocagro”, SRL „Elitagrotehnologie”, SRL „Licorent-Agro”, SRL „Protectia Plantelor”, care participau la acordurile anticoncurențiale orizontale, ce stabileau direct sau indirect prețurile de vînzare și alte condiții de tranzacționare la comercializarea către terți a produselor de uz fitosanitar și fertilizanți pe teritoriul Republicii Moldova.

Întreprinderile vizate au fost sancționate pe parcursul anului 2021 cu amendă în sumă totală de circa 130 milioane lei.

Consiliul Concurenței a constatat că prețurile la produsele de uz fitosanitar și fertilizanți comercializate în Republica Moldova sînt cu aproximativ 40% mai mari decît în Ucraina.

Acest fapt a afectat grav în ultimii 5 ani producătorii agricoli din Republica Moldova, diminuând nivelul de competitivitate a acestora și în final bunăstarea consumatorului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав