Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Înţelegerea dintre Chișinău și Tiraspol care va interzice pescuitul în Nistru

29 mar. 2019,, 17:00   Societate
3153 0

În acest an, perioada de prohibiţie a pescuitului industrial şi celui de agrement în rîul Nistru va avea loc pe amble maluri ale rîului în intervalul de la 15 aprilie pînă la 15 iunie.

Această înţelegere a fost convenită în ajun, la Chişinău, în cadrul şedinţei comune a grupurilor de lucru ale Moldovei şi Transnistriei pentru agricultură şi ocrotirea mediului, cu participarea reprezentanţilor mediatorilor şi observatorilor în formatul de negocieri "5+2".

Potrivit agenţiei infotag cu referire la Biroul Politici de Reintegrare, la reuniune au fost abordate prioritar subiecte ce ţin de mediu, în special, cele legate de resursele de apă ale rîului Nistru. Discuţiile s-au axat pe procesul de efectuare a debitelor ecologice, realizarea "Protocolului de cooperare în domeniul gestionării pescuitului şi utilizării durabile a resurselor biologice acvatice ale rîului Nistru" din 15 iunie 2016, precum şi popularea rîului cu puieţi de peşte.

Experţii au adus în atenţie subiectul referitor la identificarea modalităţilor de efectuare a măsurilor de sanitaţie a lacului de acumulare Dubăsari, precum şi necesitatea reparării digurilor de protecţie pe anumite segmente. În context, s-a reiterat importanţa protejării ecosistemelor naturale şi au fost discutate perspectivele de fondare a Parcului Naţional "Nistrul de Jos".

De asemenea, reprezentanţii Chişinăului au pus în discuţie problema asigurării procesului de irigare a terenurilor agricole, situate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, pe timp de secetă.


Reprezentanţii Tiraspolului au atras atenţia asupra "activităţii serioase depopulare a rîului cu specii comerciale de peşti, realizată de instituţiile transnistrene de profil şi au îndemnat partea moldovenească să desfăşoare activităţi similare în mod regulat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?